Nieuws

KMA partnert met Intelagard Inc.

KMA Group BV heeft een distributieovereenkomst gesloten met Intelagard Inc. De innovatieve producten van deze fabrikant van drukschuimsystemen (CAFS) hebben hun sporen ruimschoots verdiend op de Amerikaanse markt en komen daarmee voor het eerst beschikbaar in Europa. Volgens Intelagard CEO en oprichter Dennis Smagac delen beide bedrijven dezelfde visie om levens te beschermen door brandveiligheid en desinfectie te bieden met behulp van gebruiksvriendelijke oplossingen. Daarom is KMA de perfecte partij om gezamenlijk het succes uit te breiden naar Europa. Voor KMA betekent dit een perfecte aanvulling op haar assortiment brandveiligheidsproducten. Hiermee zijn de producten van Intelagard, waaronder de krachtige draagbare ‘Compressed Air Foam Systems’ (CAFS) en het ontsmettingsmiddel EasyDECON, eindelijk beschikbaar in Europa.

Intelagard Inc. is een ontwikkelaar en fabrikant van mobiele multifunctionele persluchtschuimsystemen. Deze persluchtschuimsystemen (CAFS) zijn uniek vanwege hun compacte formaat in combinatie met krachtige prestaties. Intelagard Inc., gevestigd in Colorado, heeft meer dan 30 jaar ervaring met persluchtschuimsystemen. Deze drukschuimsystemen zijn gebruikt door de bekroonde. Decontaminatie oplossingen. De CAFS bieden een enkele bron voor meerdere missies. De Macaw rugzak van Intelagard werd door het Amerikaanse leger gekozen als de ‘nieuwe standaard voor draagbare brandbestrijdingsapparatuur’ na een negen jaar durend selectieproces.

De Macaw rugzak is multifunctioneel. Dit betekent dat hij kan worden gebruikt om te blussen en om te ontsmetten. Tijdens hun werk worden brandweerlieden blootgesteld aan rook en giftige stoffen. Om de gezondheid van de brandweerman te beschermen, is het belangrijk om het pak te desinfecteren. De vloeistof in de Macaw rugzak is verwisselbaar, wat betekent dat deze, naast het blussen van brand, later kan worden gebruikt om het pak van de brandweerman te ontsmetten, waardoor de gezondheid van de first responder wordt beschermd.

De persluchtschuimsystemen zijn gebruiksvriendelijk omdat het systeem in plaats van water een schuimstof gebruikt. Hierdoor zijn de systemen lichter dan systemen op die water gebruiken. Het lichtere schuim heeft een bereik tot 30 meter en heeft een expansie ratio van 75:1. Het schuim creëert een isolerende barrière. Deze barrière koelt af, snijdt de zuurstoftoevoer af en bedekt de dampen, vlammen en hitte. Aangezien de druksystemen op schuim zijn gebaseerd, hecht het schuim zowel op horizontale als op verticale oppervlakken.

 

Over KMA Group 

KMA Group levert al sinds 1866 de beste beschermingsproducten voor personen en goederen. Ons ervaren team helpt u om snel en pragmatisch van probleemstelling naar concrete oplossing te komen. Expertise en maatwerkoplossingen voor textiele bescherming, brandveiligheid en decontaminatie.