Nieuws

Uniek brandwerend webband voor o.a. luchtvracht

Brandwerend webband

Er zijn vele brandveiligheidseisen voor materialen van toepassing, vooral in de luchtvaart. Maar ook al voldoet een materiaal aan zo’n eis, dan blijft het van groot belang om materialen ook in real-world worst-case scenario’s te testen. Zo kan een materiaal wanneer het is verwerkt in een product anders presteren dan tijdens een geïsoleerde klinische materiaaltest. Ook kunnen worst-case scenario’s voor andere omstandigheden en andere resultaten zorgen dan in het laboratorium.

Vergelijking KMA brandwerend webband met standaard luchtvracht webband
Bovenstaande video laat in een eenvoudige test zien wat er met standaard veelgebruikt air cargo webband gebeurt. Dit is FAR 25.853 gecertificeerd band in verschillende afmetingen, afkomstig van verschillende leveranciers. Ondanks het certificaat, is dit in onze optiek een totaal onacceptabele performance qua brandveiligheid. Dit was voor ons aanleiding om webband te ontwikkelen dat wél echt langdurig brandbestendig is.
Samen met onze partners zijn wij erin geslaagd een uniek band te ontwikkelen dat voldoet aan alle eisen voor luchtvracht en dat langdurig brandwerend is!

Brandwerend Band 25mm
Bij de ontwikkeling van dit brandwerende webband hebben wij gebruik gemaakt van onze uitgebreide jarenlange ervaring met luchtvracht. Uiteraard voldoet dit band ook aan FAR25.853.
Naast toepassingen in luchtvracht is dit band geschikt voor alle situaties waarbij het vastzetten van lading gepaard gaat met brandveiligheid. Denk hierbij aan transport en opslag van Lithium-Ion batterijen, of brandbare goederen.
Het KMA webband is uitsluitend bij KMA Group.
Voor meer informatie over dit unieke materiaal, neem hier contact op, of via telefoon op 0515 331 344.
– Technische specificaties: download hier
– Certificaat FAR 25.853: download hier