Projecten

Shelter Afreminrichting 

Aanvragen van defensie zijn altijd uitdagend. Op verschillende vliegbases in Nederland staan zogenaamde afreminrichtingen. Deze verplaatsbare installaties zorgen ervoor dat, wanneer een vliegtuig niet tijdig kan remmen, tijdens landingen of bij een afgebroken start, deze toch veilig tot stilstand kan komen. 

Het probleem was de afreminrichtingen een grote aantrekkingskracht hadden op de lokale fauna. Vogelnesten, vossen en muizen die schade aanrichtten zorgden voor problemen. Daarnaast was het bedienen van de inrichting in slechte weersomstandigheden geen pretje. 

Samen met Defensie is een shelter met frame ontwikkeld die de installatie beschermt en die bestand is tegen extreme weersomstandigheden en voorziet in een veilige werkomgeving. Vanwege de mobiliteit is de shelter makkelijk op- en af te bouwen en kan zo eenvoudig worden vervoerd naar andere locaties. De shelter is inmiddels gestandaardiseerd en is voorzien van NATO stock nummer. Hiermee is dit product beschikbaar voor alle NATO leden.