Projecten

Voor een landelijke supermarktketen kregen wij de opdracht om een oplossing te bedenken voor het verbeteren van de brandveiligheid in hun distributiecentrum. Het betrof hier de tijdelijke opslag van brandbare producten zoals aanmaakvloeistof en haarlak. Naast optimale brandveiligheid, moest de oplossing passen binnen het logistieke proces en moest worden voorkomen dat er grote aanpassingen aan het gebouw nodig waren. 

KMA heeft voor de klant een brandwerende rolcontainerhoes ontwikkeld die slijtvast is en licht in gewicht. De hoes is snel en gemakkelijk over een rolcontainer te plaatsen en er zijn geen aanpassingen aan het gebouw nodig. De grootste uitdaging was het vinden van het juiste materiaal dat intensief gebruikt kan worden en dat bestand is tegen zeer hoge temperaturen. Door deze combinatie viel al het reguliere brandwerende doek al af. Dit bestaat namelijk uit glas- of silica vezels die bij intensief gebruik gaan breken waardoor het doek gaat scheuren. KMA heeft samen met haar productiepartner een speciaal doek ontwikkeld, zonder glas- en silica vezels, dat brandwerend is en zeer slijtvast. Hiermee voldoet de rolcontainerhoes aan alle voorwaarden en is de brandveiligheid voor vele jaren geborgd.