Nieuws

Aantal woningbranden neemt toe

Organisaties waarschuwden dinsdagochtend in gesprek met NU.nl voor mogelijke gevaren tijdens het opladen van apparaten. De afgelopen jaren nam namelijk niet alleen het aantal smartphones, laptops en e-bikes in huis toe, maar ook het aantal woningbranden.

Het aantal woningbranden is in het eerste halfjaar toegenomen tot meer dan vierduizend. Dat schrijft het AD na analyse van cijfers van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid. 

Wat kun je zelf doen om risico’s te verkleinen? Start met laden op een veilige manier. Telefoons bevatten namelijk lithium batterijen. Deze batterijen kunnen spontaan ontbranden of zelfs ontploffen. Het opladen van je telefoon is dus niet zonder risico’s, zoals organisaties waarschuwden. Laad jouw telefoon bijvoorbeeld op in de Phone Safe.

Veilig laden - KMA Group