Nieuws

KMA Group lanceert LI-ION Safe lijn

Het is letterlijk een hot topic en steeds belangrijker: brandveiligheid. Of het nou gaat om brandveiligheid in je huis of op je werkplek, beiden verdienen de nodige aandacht. De energietransitie, en de daarmee gepaarde toename in het gebruik van lithium-ion batterijen, brengen nieuwe risico’s met zich mee op dit gebied. Door met de LI-ION Safe producten de veiligheidsrisico’s van de energietransitie aan te pakken, wil KMA Group de energietransitie stimuleren.

Nieuwe LI-ION Safe producten

KMA Group presenteert nieuwe LI-ION Safe producten

Wat is LI-ION Safe?
De LI-ION Safe lijn is speciaal ontworpen voor brandveiligheid met betrekking tot lithium-ion batterijen. Deze batterijen zitten tegenwoordig in bijna alle elektronische apparaten, van telefoons tot e-bikes. Hoewel ze over het algemeen veilig zijn, kunnen ze nog altijd spontaan ontbranden of zelfs ontploffen. Met de producten van LI-ION Safe beperk je de risico’s zoveel mogelijk. Zo zit je wél safe!

De producten
Met maar liefst 8 nieuwe producten zet LI-ION Safe brandveiligheid voorop. Met de Phone Safe en Tablet Safe laadt je zorgeloos en veilig je telefoon of tablet in de brandveilige hoes, gemaakt van KMA’s E-Powershield materiaal. Met de E-bike Safe laadt je een grotere accu, van bijvoorbeeld een e-bike. Deze box heeft een temperatuurbestendigheid van maar liefst 1200ºC+.
Het in bezit zijn van een goede bluskit is een must, mocht een lithium batterij ontbranden. Met de LI-ION Safe Bluskit Medium of XL neem je de juiste veiligheidsmaatregel. Een lithium batterijbrand kan namelijk niet geblust worden met een gewone blusser! Meer informatie over de risico’s van lithiumbatterijen lees je hier.
Ook de LI-ION Safe blusdekens mogen niet ontbreken in deze productrange. Deze blusdekens voorkomen dat het vuur overslaat naar de omgeving. Gewone blusdekens zijn niet bestand tegen de extreem hoge temperaturen van batterijbranden, dus ga voor de MediumXL óf EV. Het materiaal van deze blusdekens is Hi-Tech Silica. Alle LI-ION Safe producten zijn in de praktijk getest.

Voor wie is LI-ION Safe?
LI-ION Safe is zowel voor professionele organisaties als voor particulieren. De producten van deze lijn spelen in op het gebruik van elektronische apparaten. Zo zijn de Phone Safe en Tablet Safe speciaal ontwikkeld voor de risico’s die het laden van telefoons en tablets met zich meebrengt, en komt de E-bike Safe van pas in de kelder van een appartementencomplex die vol staat met scootmobielen, een school met e-bikes, een hotel waar veel fietsers verblijven of een restaurant met bezorgscooters. De risico’s beperken kan met LI-ION Safe allemaal op een veilige en gebruiksvriendelijke manier!

Meer weten over LI-ION Safe? Stel je vraag via info@kmagroupbv.nl of bel +31 (0) 0515 331 344